Zahnutie čepele na freestyle

22.12.2015 18:21
Prvé čo na freestyle potrebujete je samotný nástroj v tomto prípade florbalka, špeciálne upravená pre tento učel. Teoreticky by postačila aj samotná čepeľ, ale jej neustále vymienanie.
 
Sú 2 základné cesty k freestyloovej čepeli: 
1.Drahšií, ale v podstatou bez práce. Kúpiť si už freestylovú čepeľ, prípadne čepeľ. Ideálne na Frek sú palice Zii, avšak nemajú certifikát IFF a nemôžete s nimi hrať zápasy. V sučastnostiasnosti už má Temir každá firma aspoň jednu licenčnu freestylovú palicu a preto by výber mal byť ovplyvnený, práve tým či je to len na blbnutie alebo aj na hru. 
2.V podstatu zadarmo, zato pomerne prácny je si čepeľ sám ohnúť. Podrobný návod pozri nišie. 
Požadované  ohnutie možno dosiahnuť napríklad opakovaným zahrievajú čepele jej tvarovanie, a už Meke či možno a jemu podobnými a následným rýchlym schladením, ideálny vložením do mrazničky. Ale nemyslite si že čepeľ bude držať správne ohnutá už po prvom, druhom tretím ohýbanie. Je to skutočne na dlho a aj po dlhej dobe nemusí byť výsledok, obzvašť u začiatočnikov ideálne.LINK NA VIDEO-- https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hv-oX-pBV8g        https://florbal.707.cz/freestyle.html